باتریهای نیکل– هیدرید فلز
باتری نیکل هیدرید فلز از باتریهای قابل شارژ است و برای موارد بسیاری مانند انواع هلیگوپترها و اسباب بازیها؛ چراغهای الای دی کاربرد دارد. این باتریها از ولتاژ ۱.۲ تا ۲۰ ولت دستهبندی میشوند. در این باتری الکترود مثبت از جنس نیکل است و الکترود منفی از جنس آلیاژ فلزی برای جذب کردن هیدروژن است. به همین دلیل دارای ظرفیت بیشتری نسبت به سایر باتریها است. از مهمترین مزایای باتری نیکل هیبرید فلز میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
✔️ثبات ولتاژ بالا
✔️مقاومت داخلی کم
✔️دوست دار محیط زیست
عمر این باتریها از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ بار شارژ و دشارژ است. در برندهای مختلف نیز تهیه و تولید شده است که از محبوبترین برندهای آن میتوان به هیوندا اشاره نمود.
باتری سیلد اسید یا باتریهای لید اسیدی
باتری سیلد اسید که به باتری اسید سرب معروف است از پر کاربردترین مدلهای باتری شارژی میباشد. در وسایل خانگی مانند چراغ قوه؛ جارو برقی، ماشین برقی؛ ترازو و اسکوتر استفاده میشود. این باتری قابل تعویض توسط کاربر میباشد. طول عمر این باتریها به ۶ تا ۴۸ ماه میرسد. در برندهای مختلف تهیه و تولید شده است که از محبوبترین برندهای آن میتوان به ولتامکس، اپتیما، نیواستار و لانگ اشاره نمود.
باتریهای لیتیوم-پلیمر
باتریهای لیتیوم پلیمری در ابعاد واندازههای مختلف وجود دارند. برای انواع گوشیهای و لپ تاپها و ماشینهای کنترلی استفاده میشود. باتریهای لیتیوم – پلیمری به صورت کلی از الکترولیت جامد؛ پلی آکریلونایتریل؛ پلی متیل متاکریلات استفاده شده است. از جمله ویژگیهای باتری لیتیوم پلیمر میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
✔️وزن سبک
✔️دارای تنوع بالا
✔️قیمت بالا
✔️عمر مفید
✔️غیرقابل تعویض توسط کاربر
این باتریها دارای الکترولیت نیست. اما از الکترولیت جامد تشکیل شده است. از کاربردهای باتریهای لیتیوم- پلیمر میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
✔️باطری موبایل
✔️باطری تبلت
باطری لپ تاپ
✔️باطری کوادکوپتر
✔️باطری ریموتهای تصویری
✔️باطری قلمهای هوشمند
اغلب ولتاژ این باطریها ۳.۷ ولت است و در برخی موارد ولتاژهای ۲.۸ و ۴.۲ نیز دیده میشود.